Кейк с круши и сушени череши
Необходими продукти:
– 3 яйца
– 2/3 ч.ч. + 2 с.л. захар
– ½ ч.ч. зехтин
– 1/3 ч.ч. пълномаслено прясно мляко
– 1 ½ ч.ч. брашно
– 2 големи круши
– 1 1/3 ч.ч. сушени череши
– 1 бакпулвер
– 1 ч.л. ванилов екстракт
– 480 гр бадемова паста
– 1 ч.л. канела
– пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. В подходящ съд разбийте 2 от яйцата, захарта, зехтина, млякото и ванилията. Прибавете на части брашното и бакпулвера.
2. Обелете, крушите, махнете им семките и ги нарежете на кубчета (със страна около 1 см).
3. Прибавете крушите и черешите към сместа и разбъркайте с лъжица.
4. Пригответе си кръгла тава в махащи се стени с диаметър около 20 см. Намажете дъното и стените със зехтин. Покрийте с хартия за печене. Намажете и нея и изсипете готовата смес. Загладете повърхността.
5. В купа натрошете бадемовата паста, прибавете канелата, 1 яйце, 2 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Разбийте с помощта на миксер, колкото да се смесят продуктите и намажете добре кекса.
6. Загрейте фурната на 170 градуса и печете около 1 час и 20 минути, като проверявате готовността с клечка или дървено шишче.
7. Махнете стените на тавата, отлепете хартията и прехвърлете кекса в чиния. Поръсете с пудра захар. Сервирайте го топъл или на стайна температура.
Още десерти от нашата колекция:
Бисквити от киноа и ленено семе
Панакота с кисело мляко, мед и ягоди
3,020 преглеждания