Капкейк с круша и карамел
Нашите партньори и приятели от пекарната Take a Cake споделят: “Уверени сме, че когато се работи неуморно и с любов нещата се получават добре. И много вкусно :)”
Ние вече сме се уверили в това и за да го споделим с вас, ги помолихме да ни предоставят една от всичките си страхотни рецепти. И това е: Капкейк с круша и карамел.
Необходими продукти за 12 капкейка:
– 125 гр. масло (на стайна температура)
– 125 гр. бяла захар 125 гр.
– 2 яйца (на стайна температура)
– 125 гр. бяло брашно
– 5 гр. бакпулвер 5 гр.
– 1 средно голяма круша (около 150 гр), обелена и нарязана на парченца
Начин на приготвяне:
1. Изваждаме маслото и яйцата от хладилника минимум 3 часа преди да започнем да готвим.
2. Слагаме маслото и захарта в купа и разбиваме с миксера на високи обороти в продължение на 3-5 минути.
3. Добавяме яйцата едно по едно и продължаваме да бъркаме на високи обороти.
4. Слагаме брашното и бакпулвера, пресяваме ги, след което постепенно ги прибавяме към сместа от масло, захар и яйца, като бъркаме с миксера на бавни обороти докато сместа стане хомогенна.
5. Изключваме миксера и прибавяме към разбитата смес предварително обелената и нарязана на парченца круша. Разбъркваме с лъжица докато се разпределят равномерно в сместа.
6. Насипваме в предварително подредените хартиени чашки за печене в тавичка за кексчета. Печем в предварително загрята фурна (за фурни с нагревател 190 градуса, за конвекторни фурни 170 градуса). Печем между 18 и 22 минути докато капкейковете придобият златист цвят.
7. Изваждаме капкейкове от тавичката за печене върху метална решетка да изстинат.
8. Декорираме с глазура от пудра захар, масло и крема сирене и заливаме с карамелен сироп.
Рецептата любезно ни предоставиха:
http://take-a-cake-bakery.blogspot.com/
Адрес: ул. София, ул. Тулово 1
3,666 преглеждания