6 начина да ни е забавно вкъщи

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Колкото и да обичаме семейството си и времето, прекарано заедно, понякога работата и всекидневните задължения сякаш изсмукват способността ни да се забавляваме. Затова ви предлагаме шест лесни начина, с които да върнем и задържим веселието вкъщи.


Редувайте се

Един лесен начин да ни е весело у дома е като дадем шанс и време на всеки от семейството да участва поравно. Редувайте се, като давате възможност и на най-малките членове на фамилията да решават какво да се прави вечерта, например или през почивните дни. Ще останете изненадани колко лесни за изпълнение може да са идеите на децата. Важно е обаче да ги приемете и да участвате на 100 процента. Ако предложението е танцова забава, то нека и таткото се включи с няколко добри стъпки. Ако децата искат да направите турнир по видео игри – опитайте се да дадете всичко от себе си, дори да не сте особено добри в тази част. Това ще покаже, че вие уважавате интересите да другите и сте готови да се забавлявате по техния начин. Съответно ще може да получите същото, когато дойде вашият ред.


Присъствайте

Твърде често се случва да пропускаме хубавото от самото време, прекарано със семейството, заради някои доста по-маловажни и дразнещи фактори. Мръсните чинии, задълженията в работата, мисли и планове за следващия ден, са само нищожна част от нещата, които ни пречат да се отпуснем и забавляваме тук и сега. Опитайте така: когато се прибирате вкъщи си обещайте, че ще изключите всичко от главата си и ще се фокусирате единствено върху хората у дома. Съсредоточете се само върху конкретния момент и ще видите колко по-забавно може да бъде времето, прекарано вкъщи с най-близките. А и не само това – децата са изключително сензитивни. Те разбират кога не си изцяло ангажиран с това, което се случва и ако и те участват може да се почувстват засегнати. А ние със сигурност не искаме това, нали?


Празнувайте малките неща

Всеки обича веселбите и тържествата. Защо не се опитаме да отбелязваме по някой малък повод всеки ден? Някой успех на детето в училище или в градината, рождения ден на котката, първият ден на есента – не е нужно да бъде официален празник или юбилей, за да извадите балоните и свирките от шкафа. Лесно е – направете си тържество за повод, който е значим само за вашето семейство. Това е дори по-важно от големите празници, не ви трябва предварителна подготовка – само малко желание и фантазия и готово –  радостта, и смехът са на лице!


Смейте се

Не подценявайте силата на смеха. За да увеличите приятните моменти и забавленията в семейството, първо се уверете, че се смеете достатъчно много заедно. Когато хора се смеят по едно и също време и по една и съща причина, това образува истинска и много здрава връзка помежду им. Затова – правете „глупави” неща, като криви физиономии и пози, облечете се странно и играйте някаква роля, гледайте смешен филм, гонете децата из къщата. Може спокойно да взимате пример от децата – те умеят да се смеят много, искрено и на всякакви неща. Смехът повдига настроението и духа и е гарантиран източник на забавление. А и смехът води след себе си още и още смях!


Направете заедно нещо добро

Добрите постъпки са гарантиран начин да повдигнат положителните емоции и чувства и да те накарат да се чувстваш добре. Поговорете със семейството си и открийте някоя кауза, в която всички вярвате и действайте. Това, освен всичко друго е и чудесен начин да учите децата си на добро, а и да покажете една друга страна на живота. Помогнете да деца в някой дом, занесете храна на бедните, изчистете градинката пред блока, боядисайте пейките в градинката, засадете дърво. Ако имате желание ще намерите и вашата добра кауза. 


Запечатайте забавните и весели моменти

Удължете веселбата като документирате смешните и забавни моменти вкъщи. Бъдете креативни в това. Снимайте се с камера или фотоапарат. Направете си една кутия, в която да пазите „сувенири” от тези хубави часове, прекарани заедно. Опишете ги в тетрадка, защо не. Тези неща, освен, че са забавни сами по себе си, пазят задълго и връщат обратно вселите мигове. Ако някоя вечер ви е скучно и се чудите какво да правите, просто извадете един от тези албуми и разгледайте смешните снимки. Няма как да не се разсмеете и да започнете да си припомняте случките, да си ги разказвате. От това следва още смях… и готово – поредната хубава и весела вечер вкъщи! 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

9,691 преглеждания

Comments are closed.