Пълнени тиквички с моцарела и песто
Традиционните пълнени тиквички със сирене в тази рецепта се срещат с богатите средиземноморски вкусове на моцарелата, сушените домати и ароматното песто. Само за 30 минути във вашата кухня можете да приготвите истинско фюжън-ястие.
Продукти за 4 порции:
– 4 тиквички
– 200 г овче сирене или тип дунавия
– 200 г моцарела
– 2 с. л. нарязани сушени домати или пресни домати на кубчета
– 2 с. л. готов сос песто
– шарен пипер на вкус
Приготвяне:
1. Тиквичките се срязват на две по дължина, издълбават се и се поставят за 1 мин. във вряща подсолена вода. Веднага се охлаждат с ледена вода и се подсушават..
2. Сиренето се натрошава и се смесва с нарязаните домати и шарения пипер. Разпределя се в тиквичките. Отгоре се слага по половин лъжица песто и резен моцарела. Запичат се в загрята фурна на 200°С за около 15 мин. и се поднасят топли.
Вариации: Прибавете запържен до хрупкаво бекон и доматен сос.
Време за приготвяне: 30 минути
Степен на трудност: лесна
Рецептата ни предостави списание Меню
http://www.menumag.bg/
Още рецепти:
3,550 преглеждания