Варено телешко със зеленчуци в гювечета
Продукти: 1 кг телешко месо, 1 буркан стерилизиран гювеч, 5-6 глави кромид лук, 1 кг картофи,
1 кафена чашка олио, магданоз, черен пипер, сол; за заливката: 2 яйца, 5-6 супени лъжици кисело мляко,
1 супена лъжица брашно, щипка сол.
Приготвяне:Сварете месото в леко подсолена вода и го нарежете на малки парчета. Разпределете ги в гювечетата, поръсете с черен пипер и сол, добавете нарязания и овкусен със сол и черен пипер лук и зеленчуците от консервата. Наредете отгоре нарязаните на филийки картофи, залейте с мазнината и малко от водата, в която се е варило месото. Похлупете гювечетата и ги печете в гореща фурна. Минути преди да ги извадите, ги полейте с разбитата от изброените продукти заливка и ги поръсете със ситно нарязан магданоз. Печете до стягането на заливката.
Рецептата е от книгата “Готвим в глинени съдове“
на издателство Колхида
2,601 преглеждания