Полезни съвета за по-здравословен начин на живот

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Ние родителите трябва да сме модел за подражание. Особено, когато става въпрос за здравето на детето ни. Ето няколко полезни съвета за по-здравословен начин на живот:


Играйте си с храната

Проблемът с килограмите на децата е огромен здравословен проблем. Но толкова често посланието за детето е негативно: „Не яж боклуци!”, „Не гледай толкова телевизия!”. Недей. Недей. Недей. Посланието към начина за хранене трябва да е позитивно, ако искате наистина детето ви да се храни здравословно. Трябва да предлагате здравословна храна по забавен начин – цветна и забавна за малките. Не забравяйте, че децата искат да откриват нови неща, да изследват и да се забавляват.  


Мазнини ама какви

Човешкият мозък е около 60% мазнини, което е една от причините да се включват здравословни мазнини в здравословното хранене като Омега 3 и др. Те чудесно засилват мозъка на децата. Ядките и определен вид риба, като сьомгата са чудесен източник.


Подражавам

Проучванията показват, че децата бързо схващат несъответствията, които се получават, когато родителите не правят това, което говорят. Ако татко си лежи на креслото и казва на детето си да отиде навън да играе си е направо загубена кауза. Думите нямат никакво значение за детето, когато то вижда, че вие самите не го правите. Все пак детето ви има за супер герои и правят това, което и вие. Не говорете, а правете – живейте сега. Само така ще успеете да накарате и детето ви да направи нещо.


Време е за сън

Децата между 3 и 12 години имат нужда от 10-11 часа сън на ден. Ако не си ги набавят, могат да имат редица здравословни проблеми.


Разговаряйте

Фокусирайте се върху това, за което си говорите с детето. За децата най-важното нещо е да знаят, че ги обичате, слушате и уважавате. Не е въпросът родителят да обича детето, а детето да знае, че е обичано.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Полезно

2,706 преглеждания

Comments are closed.