Печена треска със сирене (12 месеца плюс)
Продукти:
Около 500 гр. филе от риба треска или друга подходяща бяла риба
2 с.л. масло или зехтин
¼ чаша брашно
1 чаша мляко
Сол и черен пипер на вкус
1 чаша настъргано сирене чедър
Намажете с мазнина голям съд за печене с диаметър около 24 – 30 см., а в тенджера оставете подсолена вода да заври. Пуснете филетата и гответе 4-6 мин., после изцедете.
В един среден тиган разтопете маслото, вдигнете от котлона и смесете с брашното и млякото. Върнете обратно на средна температура и разбъркайте, докато се сгъсти. Подправете соса с щипка сол, чесън, черен пипер и босилек.
Накъсайте на слоеве сварената риба и смесете със соса в предварително поготвената тава. Поръсете с настърганото сирене и печете в загрятата на 220 С фурна 20 – 25 мин., докато месото се препече и сиренето придобие златисто – кафеникав цвят.
829 преглеждания