Риба по италиански (10 месеца плюс)
Продукти:
Риба по избор – около 500 гр.
¼ чаша крутони, натрошени
2 с.л. настърган пармезан
2 с.л. настъргано обикновено сирене
¼ ч.л. чесън на прах
¼ ч.л. босилек
1/4 ч.л. черен пипер
¼ ч.л. червен пипер
Сол на вкус
¼ чаша разтопено масло
1 лимон
Намазнете един среден тиган с малко зехтин. В отделна купа разбъркайте натрошените крутони, пармезана, бялото сирене, чесъна и останалите подправки. Оваляйте двете страни на филетата с брашно и потопете в сместа с крутоните. Подредете филетата в единичен слой и изтискайте лимона върху тях. Печете на 200 С в предварително загрята фурна 10 или 15 мин., докато месото на рибата се „разпука”.
827 преглеждания