Печена треска (която винаги се изяжда!) (9 месеца плюс)
Продукти:
¾ чаша мляко
2 с.л. сол
¾ чаша крутони, натрошени
¾ чаша настърган пармезан
¼ ч.л. стрита суха мащерка
¼ ч.л. босилек
¼ ч.л. черен пипер
¼ ч.л. червен пипер
2 с.л. чесън на прах (или по-малко)
4 филета от треска – средни или по-малки, изчистени и добре измити
½ чаша масло
В малка купа смесете млякото и солта. В отделна купа смесете натрошените крутони, сиренето и подправките. Потопете филетата в млякото (може и в яйце, но се уверете кой продукт е по-безопасен за бебето ви). След това овъргаляйте филететата в сместа с крутоните. Поставете ги в стъклен съд за печене и полейте с разтопено масло. Печете на 200 С на предварително загрята фурна, около 15 – 25 минути. Следете месото и извадете от фурната щом започне да изглежда на люспи.
1,466 преглеждания