Суфле с яйца и плодове (12 месеца плюс)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Уверете се първо, че педиатърът ви е дал зелена светлина за хранене с цели яйца.

Това суфле е лесно и любимо на повечето бебета. Най-добре се приготвя с ябълки, но можете да ги заместите и с праскови и банани.

1/3 чаша масло или маргарин

2 средни ябълки, ½ чаша прасковени парченца или 1 нарязан банан

2 ч.л. канела

3 с.л.захар

4 яйца

1 чаша мляко

1 чаша брашно

Предварително загрейте фурната на 220 С. Сложете масло в една средна тава и оставете за малко във фурната да се разтопи. Нарежете всички плодове добре на парченца. Към разтопеното масло прибавете канелата и захарта. Сложете и нарязаните парчета ябълка и върнете за три минути вътре.

Разбийте с миксер или блендер млякото и яйцата на висока степен за 1 мин. Сложете блендера на ниска степен и добавете и брашното до получаване на гладка смес.

Изсипете сместа върху ябълките и маслото в тавата и печете 20 – 25 мин., докато палачинката се надигне и получи златист загар. Изрежете, поръсете с пудра захар и сервирайте топла.

Това количество е достатъчно за двама възрастни и две деца. За всяка допълнителна порция добавяйте по ½ ябълка, 1 с.л. захар, 1 яйце, ¼ чаша мляко, ¼ чаша брашно, масло и канела на око.

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

1,018 преглеждания

Comments are closed.