Пълнена тиква (8 месеца плюс)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Продукти:

2 малки тикви

1 ч.л. масло от рапица (обикновено олио, зехтин)

1 средна ябълка, обелена, изчистена и нарязана

½ малка глава лук, фино нарязана

½  чаша нарязани гъби (по желание)

½ стрък целина, нарязан

½ ч.л. изсушена мащерка

Други зелени подправки – риган, чубрица

2 чаши сварен ориз (или кускус, булгур)

½ сушени кайсии, нарязани на парченца

¼ чаша стафиди или сушени червени боровинки

¼ чаша ябълков сок

Нарежете тиквите на две, извадете семките. Поставете ги надолу в тиган или тава, покрийте с вода и печете 45 мин., докато омекнат и кората се свали. Оставете ги да изстинат.

В среден тиган задушете ябълките, лука, гъбите и целината за 2-3 мин. Поръсете със зелените подправки и добавете ориза, кайсиите и стафидите. Прибавете ябълковия сок и оставете на огъня, докато течността се поеме от продуктите.

Поставете изстиналите парчета тиква върху незалепваща се хартия за печене. Сложете от продуктите върху парчетата в издълбаните от семките дупки и запечете още 20 мин.

Можете да сервирате в самите тикви, като изстържете внимателно месото с останалия пълнеж, блендирате ги или ги размачкате с вилица, а после ги върнете в тиквената „купичка”. По-големите бебета се радват много на естествения съд, а вие може да се задоволите просто с пълнежа.

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

914 преглеждания

Comments are closed.