Печени ябълки и тиква (6 – 8 месеца плюс)
Продукти:
1 тиква (кръгла, продълговата или по-малка)
2 или 3 ябълки
Щипка канела
- Обелете и нарежете ябълките.
- Нарежете на две половини тиквата, изчистете от семките.
- Поставете двете половини нагоре с лицето този път и прибавете 30 см. вода към тигана или тавата.
- Поставете парченцата ябълка в дупките, откъдето току-що почистихте семките. Поръсете с канелата.
- Налейте вода и в дупките над ябълковите парченца и покрийте с фолио.
- Оставете във фурна на 200 С за 40 мин., докато кожата се набръчка, тиквата и ябълките омекнат достатъчно.
- Можете да направите ябълките на пюре, ако желаете и да добавите малко вода. Сервирайте отделно или с кафяв ориз. Тези печени лакомства са подходящи за всякакви възрасти и поводи!
1,199 преглеждания