Пилешките хапки на баба с грах (8 месеца)
Продукти:
4 чаши грах, пресен, замразен или от консерва
1 чаша мляко
2 с.л. брашно
2 с.л. масло
Сол и черен пипер на вкус
Пилешки (рибни, свински или говежди) хапки
Разтопете маслото в голям тиган. Поръсете с брашно и оставете на огъня за една минута. Бавно налейте млякото, като разбърквате през цялото време, за да не се получат бучици. Добавете сол, пипер и други подправки, които смятате, че са подходящи и според вкуса ви. Дръжте на огъня, докато сосът се сгъсти.
Добавете граха, разбъркайте и оставете, докато грахът омекне (около 5-7 мин.). Добавете месото. Сервирайте топло отделно или върху пълнозърнесто хлебче (или върху легло от ориз).
1,225 преглеждания