Пюре от тиква (6 – 8 месеца)
Продукти:
1 сладка тиква
Вода
Канела, индийско орехче (по желание – поръсете с подправки, когато мачкате на пюре или при завирането на водата)
Тиквата се консумира най-добре, когато е изпечена, въпреки че също така можете да я обелите, нарежете на кубчета и задушите. Печете тиквата, така както сте свикнали да приготвяте и другите плодове, които приготвяте за зимата – със или без подправки (захар, канела, масло).
- Нарежете тиквата на две части, отстранете семките.
- Сложете двете половини с лицето надолу в тиган с 3-5 см. вода.
- Печете около 40 минути до 1 час на температура 190-220 С.
Кожата ще стане набръчкана и леко „набрана”, а на пипане трябва да усетите, че тиквата е мека. След това издълбайте „месото” и смачкайте на пюре, подправено или не според вкуса на бебето ви.
1,007 преглеждания