Заедно на масата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

family-breakfast-together

Спокойна вечеря с цялото семейство звучи повече от добре, но за съжаление и повече като сън, отколкото реалност. Като имаме предвид, че децата не винаги са гладни, по време на ядене, трябва да знаем, че те имат нужда от различно количество храна, сравнение с възрастните и с децата, от различни възрасти.

Всичко това превръща обедите и вечерите в едно голямо предизвикателство. Детето не е заинтересовано от разговор, в който не участва директно. Ако имате очаквания към детето си за поведението му на маса, то трябва да знаете, че така битката по време на ядене, няма да приключи бързо.

Подгответе се

Изключете лаптопа, телевизора и не мислете за работа. Оставете вестника и махнете от ръцете на детето си електронната игра. Създайте си правило, за това, че по време на вечеря не се разговаря по телефона. Тези малки на пръв поглед неща, дават ясно послание за важността от семейните вечери.

Времето за хапване трябва да бъде време за храна, социализиране и споделяне. Когато сте цялото семейство заедно, хапванията могат да се превърнат в чудесни спомени и позитивни  емоции, в укрепване на връзката между родители и деца.

Спрете да храните детето си. Да храните дете, което може да се храни само (децата над 18 месеца) дава ясната послание, че детето не е отговорно за собственото си ядене. 

Нека има правила за поведението на маса. Решете какво поведение искате да има детето ви по време на обедите и вечерите и искайте от него да ги следва.

Имайте реалистични очаквания за това колко дълго може да седи детето ви на маса. Тоест горе долу, 2 годишните деца могат да седят повече отколкото четири годишните деца. От три годишните деца може да очаквате да седят на маса от 5 до 10 минути.

Пожелаваме ви успех!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Полезно

3,535 преглеждания

Comments are closed.