“Майки и синове” от Вероник Моралди

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

cover

В нашето забързано ежедневие надали всеки мъж се е замислял, че е формиран от жена – от своята майка, и надали всяка майка на момче си дава сметка, че от нейните действия и отношение зависи в огромна степен образът на бъдещия мъж. Самостоятелен, отговорен, решителен – или пък слабохарактерен, зависим, бягащ от задължения.

Книгата на Вероник Моралди показва какво огромно влияние имат майките върху емоционалния, социалния и сексуалния живот на синовете и как понякога прекалената обсебеност от страна на майката и точно противоположната прекалена незаинтересованост са еднакво пагубни за психиката на сина. Представени са портрети на майки – от твърде грижовната и любящата, през контролиращата и свръхзакрилящата, до алкохоличката и малтретиращата, както и синовете, които “вървят в комплект с тях”.

Авторката дава отговори на множество въпроси: как да обичаме своя син, до какви капани и грешки понякога довежда тази силна обич, как да дадем свобода на сина, как да го направим самостоятелен, как една жена да отгледа и възпита мъж.

“Майки и синове” дава отговори и на въпросите, които си задават мъжете – каква личност са станали, как майка им е повлияла избора на образование, кариера, начин на живот, как да се справят, ако връзката с майката е била трудна и обременяваща, как отношенията с нея влияят на любовния и сексуалния им живот, как да не повтарят модела от детството в своята връзка.
Издателство ЕМАС

 

Още книги:

Нови заглавия: Книги за мама и тате

 

„Скъпи, провалих децата” от Алисън Шейфър

 

„Ако боли, не е любов” от Чък Спезано

Книжен клуб: „Бременността и първата година от живота на твоето дете”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,402 преглеждания

Comments are closed.