Пикантни лучени бажи
Лукът и нахутеното брашно се комбинират чудесно за да разнообразят трапезата в дните преди Коледа, особено ако постите!
Лучените бажи спадат към индийската пакора и се консумират като бърза храна, която е лесно преносима и много засищаща. Ние сме ги приготвили като сме заменили пърженето с печене и така сме ги направили по-лесни за съхранение, по-здравословни и по-леки на вкус.
За 4 порции:
500 г стар лук
100 г нахутено брашно
1 ч. л. сол
1 ч. л. куркума
½ ч. л. смлян джинджифил
½ ч. л. смлян кимион
½ ч. л. кориандър
1 с. л. доматен сос или домати
2 с. л вода
1 с. л. оризово олио
Загрейте фурната до 200 С. В тиган на средна температура, затоплете мазнината и добавете нарязания на кръгчета лук. Похлупете и на всеки 1-2 минути разклащайте енергично и разбърквайте добре. Когато лука стане прозрачен, добавете всички сухи подправки и гответе докато усетите техния аромат. В отделна купа, смесете сготвения лук, нахутеното брашно, водата и доматения сос. Оформете топчици или кюфтенца и печете върху леко намаслена тавичка за 20 минути.
Хранителна стойност за 1 порция
KAЛОРИИ 176
МАЗНИНИ 5 г (25%)
БЕЛТЪЧИНИ 5 г (16%)
ВЪГЛЕХИДРАТИ 25 г (59%)
ФИБРИ 5 г
Рецептата е предоставена от Изкуството на истинската храна
3,493 преглеждания