Сарми със сини сливи и булгур
Необходими продукти
700-800 г зелеви листа
150 г сушени сини сливи
250 г булгур
2 големи глави лук
1/3 ч.ч. олио
1 с.л. чубрица
1 с.л. червен пипер
сол, черен пипер
Начин на приготовление
Булгурът се измива и се накисва в студена вода за около час. Почистете сините сливи от костилките, нарежете ги и ги накиснете в гореща вода за около час.
Запържете лука, прибавете отцедения булгур и задушете за 2-3 минути. Прибавят се сините сливи, подправките и 1 чаена чаша гореща вода. Оставете да се задушат, докато поеме водата.
Със сместа завийте сармички и ги наредете в тенджера. Залейте ги с 1 ч.ч. зелев сок и 1 ч.ч. гореща вода. Варят се около 45 минути.
Приятен апетит
2,500 преглеждания