Сладък картоф в тиган (8 месеца)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

006Продукти:
8 средно големи сладки картофа
5 с. л. масло
1/2 чаша брашно
2 с. л. майонеза (или пълномаслено кисело мляко)
2 чаши вода и 1 1/4 чаши пилешки бульон
Сол и подправки – джинджифил, канела, индийско орехче

Начин на приготвяне:
В намазнена тавичка поставете картофите. Отделно в тиган разтопете маслото и добавете брашно до гладка смес. Постепенно добавяйте бульона, майонезата и подправките. Оставете върху котлона и разбърквайте до получаване на гъста смес (около 15 мин. на средна температура, като разбърквате на няколко минути).
Изсипете готовата смес върху картофите. Поръсете със захар и канела (може предварително да смесите захарта и канелата за по-равномерно разпределяне). Покрийте и поставете във фурна на 160 С, докато картофите омекнат. Те са готови след около 2 часа и стават много вкусни, дори за бебето, което може да ги
хапва с пръсти. Може да ги нарежете на още по-малки парченца или да ги намачкате с вилица.

Тази рецепта може да се направи и с обикновени картофи, като заместите подправките с по- подходящи или по ваш вкус. Разбира се, важно е и какво обича бебето ви.

Вижте още: 

Сладки картофени палачинки (8 месеца)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

7,535 преглеждания

Comments are closed.