5 съвета как децата да приемат повече плодове и зеленчуци

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
deca-i-zelenchuci

Като ревностен защитник на здравословното хранене и истинско кулинарно гуру, Джейми Оливър често попада в полезрението на родителите, които се стремят да отглеждат децата си по правилата. Ето неговите топ 5 съвета за това как да даваме на децата си повече плодове и зеленчуци, като умело ги прикриваме с други продукти и под различни форми.

1. Зеленчуковата супа е чудесен начин да прикриете зеленчуците. Тя е чудесна за децата, които все още формират своите вкусове. За повече плътност можете да прибавяте кафяв ориз или елда.

2. Авокадото е чудесна храна за децата във всяка възраст, дори от най-ранна и начин подрастващият организъм да получи здравословни мазнини. Може да се използва в редица рецепти за сурови торти, като паста за намазване на бисквити, като крем с горски плодове в комбинация с пчелен прашец за подсилване на имунитета. Бебешкото гуакамоле и перфектна рецепта.

3. Хумусът, заради соленият си вкус, е страхотна добавка, с която можете успешно да сервирате нарязани на тънки пръчици моркови или други кореноплодни зеленчуци, на които често децата се мръщят.

4. Приготвяйте на децата си зеленчуци, които те могат да взимат с ръце. Парчетата сладки картофи, тиквички, тиква, цели шушулки зелен фасул, аспержи, ряпа са много по-сладки с пръсти, ще се съгласите, нали!

5. Прибавяйте към овесената кажа или кашата от елда пресни или сушени плодове и мед. През пролетно-летния сезон използвайте пресни и свежи продукти, характерни за района, в който живеете.

източник: www.jamieoliver.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,985 преглеждания

Comments are closed.