• No categories

Пролетна зеленчукова супа с песто

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Proletna-supa-s-pesto


Супа като за корица от кулинарно списание, но много по-лесна за приготвяне.

Необходими продукти:

– 2 стръка зелен лук, измит и нарязан на кубчета
– 100 гр зелен фасул, нарязан по дължина
– 1 голяма тиквичка, нарязана на кубчета
– 3 домата, не много големи, без семките и нарязани на кубчета
– 400 гр бял боб от консерва
– 1.2 л горещ зеленчуков бульон
– 1 с.л. зехтин
– 1 топка фиде (около 35 гр.)

За пестото:


– 25 гр. пресен босилек

– 1 скилидка чесън
– 3-4 с.л. зехтин
– 25 гр. настърган пармезан
– 25 гр. слънчогледови семки

Начин на приготвяне:


1. Загрейте мазнината и задушете лука, докато омекне. Добавете зеления фасул и тиквичката и изсипете бульона. Опитайте и ако се налага, доовкусете със сол. Покрийте с капак и оставете да къкри около 10 минути (докато се сготви фасула).


2. Междувременно направете пестото. Сложете босилека, чесъна, ядките, зехтина, пармезана и сол на вкус в кухненски робот или пасатор и разбийте, до получаването на гладка смес.


3. Добавете доматите, боба и фидето към супата и оставете да се готви още около 5 минути.


4. Добавете половината от пестото в тенджерата и разбъркайте. При сервиране слагайте по малко песто отгоре във всяка купичка. Хапнете си супата с препечени филийки или сухар.


Още от нашите рецепти:

   Свежа салата с макадамия

pechena riba v kora   Печена риба в кора

   Ванилов десерт


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,264 преглеждания

Comments are closed.