Да не знаеш, че си се родил

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

0106_baby_sp

Гръцки лекар снима изключително рядък момент на бебе, което се ражда в амниотичния сак, все още безгрижно плуващо в околоплодните води. Това може да се случи, ако околоплодният сак остане цял и водите на майката не изтекат по време на раждането – ситуация, която статистически се случва изключително рядко.

Д-р Арис Цигрис публикува снимката а новороденото бебе в профила си през февруари 2013 г., след като изражда бебето чрез секцио в град, близо до Атина. От тогава снимката  е била споделена милиони пъти. Д-р Цигрис разказва, че бебето дори не е осъзнавало, че вече е на бял свят.
Обикновено амниотичният сак се спуква по време на раждане – без значение дали е нормално и цезарово сечение. Тогава водите на майката изтичат. Д-р Цигрис обяснява, че оставането на амниотичния сак цял лед раждане е изключително рядък случай и самият той стоял със затаен дъх от гледката.
Този тип раждане не носи никакъв риск за бебето. Родено по този начин, то продължава да живее вътреутробен живот – в амниотична течност, като се храни и получава кислород чрез плацентата и от  пъпната връв. Бебето започва да диша самостоятелно едва след като околоплодния сак се спука и се пререже пъпната връв.

Източник: news.ninemsn.com.au

Още:

c1c2785c551bad9b76529fd783d49f3f_big   Раждането като концерт за пиано и любов

winter%20pregnant   Началото на раждането. Как да разберем, че ражданетонаистина започва?

bremennost%20faza   Фази на раждането

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Раждане

5,301 преглеждания

Comments are closed.