56 научно доказани препоръки за раждането

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
нов метод за оперативно раждане

В продължение на два месеца на фейсбук страницата на Световната здравна организация ще се публикуват визуални материали и текстове с препоръките на Световната здравна организиция, чието спазване подобрява както клиничния, така и емоционалния резултат от раждането.

На страницата на „Мрежа за съвременна родилна грижа в интернет са публикувани пълните 56 препоръки на български език, както и връзка към аналитичния доклад от 200 страници на СЗО на английски език.

„Мрежа за съвременна родилна грижа“ обединява група хора, ангажирани с правата на раждащата жена и с практиките, които се прилагат в българската родилна грижа.

В тази област нещата се променят твърде бавно и това не ни удовлетворява. Бихме искали българските жени да раждат в по-добри условия, при по-добро отношение към тях и раждането да стане позитивно преживяване. Преди 10 месеца СЗО актуализира своите препоръки за водене на раждане, според които не е без значение как жената се чувства по време на раждането, как преживява този процес.”

„Да превърнем раждането в позитивно преживяване“ е мотото на кампания, която стартира на 20 януари. Инициативата е на неформалната организация „Мрежа за съвременна родилна грижа“, за да популяризира актуалните препоръки на Световната здравна организация за водене на неусложнено раждане.

НМД

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

19,425 преглеждания

Comments are closed.