Заквасване на мляко в 10 стъпки
Заквасване на мляко в 10 стъпки
1. Сваряваме млякото
2. Топваме пръста си, за да проверим температурата на млякото.
Трябва да не пари, нито да е студено.
3. Приготвяме черпак и чист буркан
4. Изсипваме млякото в буркана
5. Взимаме закваска от предишно домашно кисело мляко или от Био кисело мляко.
10 чаени лъжици с връх
6. Разбъркваме закваската след като я сложим в прясното мляко. Издаваме звука “муццццъ”, иначе не става магията. Карлос показва.
7. Правим “загряващ компрес” на буркана. Първото го завиваме с вестник
8. После го слагаме в найлонов плик
9. Накрая го завиваме в одеялце
10. Чакаме поне 7-8 часа. Или ако сме направили закваската вечерта, на сутринта имаме прекрасно, истинско и вкусно кисело мляко.
16,065 преглеждания