За първи път в България детска книга оживява в късометражен танцов филм!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rinti_600_400

„Дракончето Ринти и Орденът на кралете“ е дългоочакваното продължение на дебютната книга на Доника Ризова, а децата от Моварте Кидс и Денс Стейшън разказват с танц „Легенда за танцуващото драконче“.

Хореографите Боряна Нинова и Ралица Мерджанова създават авторската хореография по книгата, за да прокарат мост през изкуствата с техния танцов спектакъл, да вдъхновят децата да заобичат както танца, така и литературата.

Дракончето Ринти и Орденът на кралете

Доника Ризова и Мира Мирославова разказват с думи и картини това второ приключение от поредицата.

От векове Орденът на кралете воюва с Драконовия орден, а сега рицарите им се изправят в поредна решаваща схватка. В приключението се впускат Грег и дракончето Ринти – смелите приятели от остров Майорка, българската царица Ана Мария, синът й Петър, рицар от Перпинян и самият папа.

Легенда за танцуващото драконче

Децата, участващи в проекта „Легенда за танцуващото драконче“ са първите, докоснали се до новата книга на Доника Ризова. Те тренират четири месеца. Подготвят ги треньорите Боряна Нинова и Ралица Мерджанова, а доцент Емил Видев отговаря за каскадите и бойните сцени.

Официална премиера

Премиерата на късометражния танцов филм, сниман в замъка Равадиново и стария град на Созопол, ще бъде на 30.09.2022 и ще съвпадне с официалната премиера на книгата „Дракончето Ринти и Орденът на кралете“. Заповядайте в 18.30 в литературен клуб “Перото”.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Новини

10,116 преглеждания

Comments are closed.