Ягодова торта с еклери
В сладкарското изкуство ягодите винаги са били любим продукт заради нежното ухание, баласирания вкус и забележителния външен вид. Ефирната торта с еклери успява с лекота да разкрие всички тези качества на свежите плодове.
Необходими продукти за 1 торта
за основата:
– ½ ч. ч. фина кристална захар
– ⅔ ч. ч. пудра захар
– 1 ч. л. ванилена захар
– ½ ч. л. сол
– 6 белтъка
– 40 мл гореща вода
– ½ ч. л. лимонена киселина
– ½ ч. ч. брашно
за еклерите:
– 125 мл вода
– 60 г масло
– 1 щипка захар
– 1 щипка сол
– ½ ч. ч. брашно
– 3 яйца със стайна температура
за крема:
– 350 г крем-сирене
– 150 г стопен бял шоколад
– 100 г цедено кисело мляко
– 3 с. л. пудра захар
– 1 ч. л. ванилена захар
– 1 ч. л. фино настъргана кора от портокал
– 1 с. л. желатин
– 300 г пасирани ягоди
– 200 мл сметана 35%
за украса:
– 50 г бял шоколад
– 2 с. л. пудра захар
за марципана за моделиране:
– 400 г марципан
– 250 г пудра захар
– 1 ч. л. желатин
– ½ белтък
– 1 есенция ванилия
– 1-2 с. л. царевично нишесте
Необходими са също:
– сладкарски бои
– сладкарски формички и инструменти
За рецептата благодарим на:
Още Рецепти:
2,461 преглеждания