Въпросите, които да си зададем, преди да вземем домашен любимец на детето си

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

child and pet

Да вземем домашен любимец на детето си е важно и отговорно решение. Ето някои въпроси, на които е добре да си отговорим, преди да предприемем тази стъпка:

1.  Смятате ли, че детето ви се чувства спокойно и щастливо, когато е около животни? Много важен въпрос, на който е редно да си дадете отговор. Ако детето ви има желание за домашен любимец, само защото съседите имат куче или коте, но всъщност не сте забелязали наличието на привързаност към самите животни, едва ли е дошъл момента за подобна крачка.

2. Проявява ли желание детето ви да си вземете вкъщи куче, котка или друг домашен любимец? Добре е инициативата за подобна стъпка да дойде от самото дете. Няма нищо по-нелепо от това да подарите на детето си кученце за рождения ден и да се окаже, че то изобщо няма желание да се сближи с него.

3. Нежно и внимателно ли е детето ви с животните? Има деца, които обичат да си играят с животните, но игрите приличат по-скоро на изтезание. Ето защо е важно да наблюдавате детето и да пристъпите към взимането на домашен любимец само, ако сте сигурни, че то осъзнава, че животните са живи същества и имат нужда от нежност и грижа.

4. Имате ли достатъчно пространство в дома си, за да отглеждате домашен любимец? В идеалния вариант вие обитавате къща с двор и имате достатъчно пространство за куче, че дори и котка. Е, не винаги всичко е идеално, но ако живеете в апартамент, е необходимо достатъчно пространство, за да бъде комфортно, както за детето ви, така и за животинката.

5. Достатъчно време ли прекарвате у дома и имате ли възможност да се грижите за домашен любимец? Отглеждането на домашен любимец не се състои само в игри и забавления, особено, ако сте избрали да отглеждате кученце. Въпреки че официално взимаме животинката за детето си, цялата работа по отглеждането (разходки, къпане, почистване, ходене на ветеринарни прегледи) се пада на родителя. Помислете дали разполагате с време за това.

6. Има ли детето ви някакви алергии, свързани с животни? Това е въпрос от първостепенна важност. Ако детето ви е алергично към животински косми например, би било изключително рисковано да съжителства в един дом с куче или коте.

7. Готови ли сте да свикнете с безпорядъка вкъщи, който обикновено е свързан с отглеждането на домашен любимец? Когато редът напусне един дом, на негово място идва щастието, свързано с отглеждането на дете… или домашен любимец! Помислете си дали бихте могли да свикнете с двойния безпорядък.

8. Можете ли да се справите финансово с разходите по отглеждане на домашен любимец? Който някога е имал домашно животно отлично знае, че това е доста скъпо занимание. Замислете се дали можете да си го позволите, защото, както хората, така и животните, претърпяват инциденти, разболяват се и имат нужда от медицинска помощ.

What To Expect

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,328 преглеждания

Comments are closed.