Шест алтернативни начина да разберем пола на бебето без лекар

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rp_pregnancy-baby0movement.jpg

Дори бременните, които упорито твърдят, че не искат да знаят пола на бебето преди раждането, тайничко гадаят, какво ли ще бъде то. Убедени сме в това, защото го знаем от собствен опит.

В днешно време и с помощта на технологиите, с които разполагаме, тази задача изобщо не е трудна. Обикновено някъде около 20-тата седмица от бременността с помощта на ултразвук можем да получим информация за пола на бебето, при това вече с доста голяма точност. Това обаче означава, че трябва да изчакаме до около петия месец. А, някои от нас са твърде нетърпеливи. Именно за тях са следващите трикове за предполагане на пола на бебето. Вярвате или не, често тези „бабини деветини“ се оказват напълно верни.

Ето шест от най-популярните и доказали верността си методи:

Тестът с халката
Нанижете халката или годежния си пръстен на тънка панделка или връв и го задръжте над корема си. Проследете начина, по който се люлее. Ако се люлее като махалото на часовник, вероятно ще родите момче, ако халката се завърти в кръг, вероятно ще имате момиченце.

Сутрешно гадене
Ако в първите месеци от бременността чувствате неразположение, гадене, повръщане и отпадналост, вероятно ще родите момиче. Разбира се повечето бъдещи майки имат подобни симптоми, но когато те са твърде силно изявени и подчертано ви пречат да вършите обичайните си задължения, вероятно ще ви се наложи да пазарувате в розово.

Форма и размер на корема
Формата и размера на коремчето, както и активността на плода дават основания за някои предположения относно пола на бебето. Ако „носите високо“ бебето, то вероятно е момиченце, ако коремчето ви е по-ниско разположено, може би е момче.

Хранителните предпочитания
Жаждата и апетитът на всяка бременна са непредсказуеми и строго индивидуални. Общото правило обаче е, че ако предпочитате сладки храни, най-често се задава девойка, и обратно – солените и кисели храни предвещават наследник от мъжки пол.

Сърдечна честота
Старите жени споделят, че сърдечната честота на плода предсказва пола на бебето. Ако ударите са повече от 140 в минута, това означава, че сте бременна с момиче, ако сърдечният ритъм е с по-ниска честота, вероятно ще родите момче.

Състояние на кожата на бременната
Някои бременни имат идеално гладка кожа през цялата бременност, дори по-идеална от преди бременността. Но, за съжаление при други става обратното, хубавата кожа се разваля с напредване на бременността. Покрива се с пъпки, става суха или прекалено мазна, губи еластичността и блясъка си. Влошаването на състоянието на кожата, най-вече на лицето, обикновено се свързва със скорошната поява на малка принцеса.

Тези методи за предварително разкриване на пола на бебето са много популярни и обикновено се предават от уста на уста, от майка на дъщеря. Те съдържат голяма доза народни умотворения, които нямат връзка с научните достижения. Разбира се, в днешно време е несериозно да разчитаме на тях, но спокойно можем да се забавляваме и разнообразяваме, когато ни се ще да пробваме нещо различно. Всички те са напълно безвредни както за бременната, така и за бъдещото бебе. Това, което е добре да помним е, че най-сигурният метод да разберем какъв е пола на бебето е търпеливо да изчакаме раждането – секунди след това няма да има никакво съмнение какво бебе сме родили – момче или момиче.

Едно е сигурно, независимо от пола, всяко бебе е дар Божи и идва в живота ни, за да го промени към добро, с надеждата, която ни носи и с обичта, която се ражда заедно с него.

Първите седем

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

51,574 преглеждания

Comments are closed.