Водата – важен съюзник в борбата срещу инфекциите на пикочните пътища

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
woman with cystitis

Много хора не пият вода, ако не са жадни. Сигурно и ти си сред тях. Когато се появи усещане за жажда, твоето тяло вече е загубило поне 1% вода!

Водата е жизненоважна, не само за физиологията на тялото, но и за красотата на всяка жена. Достатъчният прием на течности поддържа кожата свежа, очите – блестящи, дъхът – свеж, но и предпазва жените от някои заболявания, например… от цистит!

Каква е връзката с цистита?

Колкото повече вода приемаме, толкова по-често уринираме и така поддържаме непрекъснат поток в уринарния тракт, а той затруднява бактериите (причинители на цистита) да се размножават и предизвикат цистит.

Винаги предпочитайте водата!

Освен, че няма риск да напълнеете от нея, тя е най-нежната и щадяща течност за нашето тяло, а ако страдате от цистит – тя е и най-препоръчителната. В студеното време можете да я приемате и под формата на билков чай.

Имате ли цистит, спрете кафето, газираните напитки, силно подсладените течности, както и алкохола. Изброените напитки дразнят и могат да влошат симптомите.

Все пак, ако усещате парене при уриниране и често трябва да посещавате тоалетната, то това вероятно е цистит.

Още при първите симптоми, докато се колебаете дали да посетите лекар, изпийте 2 таблетки Уринал Акут. Изпробвано бързо помага – без да вреди. Ще го намерите в аптеките без рецепта, а също и тук.

Повече за това как да разпознаете цистита, вижте тук.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,522 преглеждания

Comments are closed.