Вкусни рецепти с извара за цялото семейство
Изварата е несправедливо пренебрегвана, заради твърде обикновения си вид и вкус, но ако й се доверите с нея можете да сътворите много вкусни кулинарни шедьоври. Наред с това тя е изключително полезен продукт, който задължително трябва да присъства в менюто както на малките деца, така и на възрастните.
Предлагаме ви няколко рецепти с извара, които няма да навредят на фигурата ви и ще възхитят всички у дома, освен че стават за „нула време“.
Изварена торта
Продукти
200 г извара
2 супени лъжици сметана
2 яйца
2 супени лъжици сметаново масло
1 чаша брашно
1 чаена чаша кафява захар
0.5 чаена лъжичка сода за хляб
щипка сол
Начин на приготвяне:
Разбийте в купа изварата с яйцата, сметаната и разтопеното масло. В друг съд смесете всички сухи съставки брашното, захарта, содата и щипката сол, след което съберете двете смеси.
Изсипете така приготвеното тесто в тортена форма и печете 35-45 минути на 180 градуса до суха клечка. Извадете от фурната и охладете върху решетка. Сервирайте с пресни плодове или с чай.
Изварени трюфели
Продукти:
350 г обезмаслена извара
50 г ядки – орехи, бадеми, лешници или каквито предпочитате
150 грама натрошени бисквити
захар на вкус
черен шоколад или какао
ванилия
Разбийте изварата в блендер, добевете захарта, ванилията, бисквитите, ядките и разбийте отново до гладка хомогенна смес. От получената смес оформете малки топчици, които оваляйте в настарган шоколад или сурово какако.
Приберете бонбоните на хладно в хладилника за час-два преди да ги сервирате.
Бързи кнедли
Продукти:
400 г обезмаслена извара
1 супена лъжица захар
2 яйца
1 чаша брашно
щипка сол
Кипнете съд с вода. В отделна купа смесете изварата, яйцата, захарта и половината брашно. С помощта на останалото брашно омесете тестото на масури, които нарежете на кръгчега.
Пускайте кнедлите във врящата подсолена вода и варете за около 3-5 минути, докато изплуват на повърхността. Сервирайте ги веднага, докато са още горещи със заливка от заквасена сметана и сладко от ягоди или друг любим плод.
Чийзкейк без печене
500 гр. извара
300 гр. заквасена сметана
30 грама желатин
Захар (пудра) на вкус
приблизително 2 ч.ч. сезонни плодове
Разбийте сметаната и изварата до идеална гладкост и добавете захарта. Смесете извара и сметана, докато гладка. Добавете захар на вкус.
Предварително нокиснете желатина в малко хладка вода и го оставете докато се разтвори напълно, ако е нужно го заглейте съвсем леко на водна баня. Прибавете го в изварено-сметановата смес на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Консистенцията на крема е рядка.
Наредете плодовете на дъното на тортена форма и залейте с приготвената смес. Приберете в хладилника за няколко часа. Сервирайте с плодове и украсете със сироп и ментови листа.
kitchenmag.ru
6,132 преглеждания