Важно за разходките на бебето в жегите

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rp_maiki-s-kolichki.jpg

Дългите дни през лятото естествено ни предразполагат към дълги разходки навън. Когато сме заедно с децата или цялото семейство те могат да продължат наистина много дълго. И, разбира се, родителите добре знаят как да защитят и предпазят децата, а и себе си, от жаркото слънце и високите температури.

Искаме да обърнем внимание на нещо, което напоследък много майки правят по време на разходката с бебето.

В старанието си да предпазят възможно най-добре малкото дете от слънчевите лъчи, ярката светлина и топлината, те покриват количката с покривало от лека тъкан. Но вместо да предпазят бебето от претопляне, се случва точно обратното.

Когато покрием количката с някаква кърпа, независимо от каква материя е тя, въздухът престава да циркулира и това води до прекомерно повишаване на температурата в импровизираното затворено пространство на бебешката количка, а това води до затруднения с дишането и крие пряка опасност за здравето на малкото бебе.

Един експеримент показва, че ако количката не е покрита, температурата при бебето в 11 ч. е около 22°С и в следващия един час остава приблизително с същите граници, ако обаче я покрием с покривало, дори да е от лека памучна тъкан, температурата може да се покачи до 34°С в рамките на същия един час.

Ето защо педиатрите съветват младите майки да не прибягват до този метод за предпазване от слънчевите лъчи в горещите дни и препоръчват да обличаме бебетата в светли дрешки, изработени от естествени материи.  За по-големите деца, които вече ходят – отворени обувки от мека, естествена кожа. Много е важно децата да носят тънки шапки с периферия, а количките да са снабдени със слънчеви чадърчета.

И, разбира се, винаги да имаме под ръка вода и студени чайчета, приготвени у дома.

Първите седем

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

36,063 преглеждания

Comments are closed.