Татко знае как

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

(Грижите за бебето през погледа на един татко с опит)

RGB-Calendula-veleda

Самуил е вторият ми син и третото ми дете, и е страхотен! След малко повече от 8 години, откакто за последно държах новородено в ръцете си, доста неща са се променили, но и доста неща са си все същите. Бащинският инстинкт, нуждата да се грижиш за това малко беззащитно същество и да го дариш с всички грижи, на които си способен, се включи от само себе си още в първите минути.

За първи път присъствах на раждането, но този разказ ще оставя за друг път. Ще кажа само, че след като ми връчиха малкия вързоп повече не исках да се отделя от него и трите дни до изписването преминаха в трескаво очакване и куп приготовления, в това число и набавяне на всичко, което бяхме пропуснали до този момент по списъка с принадлежностите.

Като човек, който обича да прави добре информиран избор, изчетох доста неща по форуми (наши и чужди) и се консултирах с приятели, които наскоро са имали бебета. Критерият беше ясен – възможно най-чистите продукти, които да щадят и подхранват кожата на бебчо. Препоръчаха ни няколко марки, една от които беше Weleda, реших да им пиша с предложение да ми изпратят техни продукти, които да тествам и представя. Затова ще се опитам да бъда максимално изчерпателен.

Първото, с което ще започна са продуктите за баня. Отдаде ми се възможността да ги изпробвам от първа ръка още в първия ден, в който малкият човек се прибра у дома. Беше се наакал така хубаво, че… ако кажа “до ушите”, няма да преувелича много! Подхванах го с ръка под мишниците и тогава за пръв път видях колко мъничък е всъщност – същинско мишле!

Писъците на малкия човек секнаха почти веднага, след като топлата водичка го обля. Сложих (с помощта на мама) малко душ-гел и се заех да мия малкото дупе и сгъвчици… нежната пяна се усещаше върху тънката кожа на мъничето като кадифе. Душ-гелчето е наистина много приятно и измива добре, без да изсушава, единствено ми се искаше да беше в опаковка с помпичка, за да мога да се оправям съвсем сам. Затова реших да ползвам сапунчето, докато се миехме под течащата вода, душ-гелът влезе обратно в употреба на първата вана.

Грижата след банята е един от любимите ни моменти заедно (като изключим борбата покрай попиването с хавлийката, където малкото беззащитно човече се превръща в диво зверче :)). Добрата стайна температура и нежните движения, при масажа след баня карат Сами почти да примърква от кеф! Към момента ползваме масажното олио с невен на Weleda и макар да имаме и кремчето против подсичане, досега сме го ползвали само веднъж. Моят съвет е, мажете обилно там, където покрива пелената, особено на сгъвките, при всяка смяна и няма да имате никакви проблеми.

Calendula

Близо месец по-късно мога да кажа, че Weleda не ме разочароваха (нито пък Самуил), човечето е пораснало с близо килограм и над 2 сантиметра и нямаме търпение да направим първото си морско приключение!

Автор: Димитър Стоянов

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,421 преглеждания

Comments are closed.