Татко навреме – репродуктивното здраве при мъжа

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

school 2016-05 tatko

 

На 28 май 2016 г. от 11:00 в болница за женско здраве „Надежда“ ще се проведе Училище на Фондация „Майка навреме“ на тема репродуктивното здраве при мъжа – „Татко навреме“.

Лектор ще бъде урологът д-р Явор Семерджиев, който ще ни запознае с основните причини и фактори за безплодие при мъжа и социалното измерение на отлагането на бащинството за по-късна възраст. За съжаление и опитът на „Майка навреме“ показва, че отлагането на бащинството е социално значим проблем – все по-често желание да съхранят яйцеклетки изявяват жени в дългогодишни връзки, чиито партньори не са готови да станат бащи поради подценяване на фактора „възраст“ или поради други социални причини – кариера, образование, финансова несигурност.

Д-р Семерджиев ще разясни кои са основните външни фактори, които влошават качеството на сперматозоидите и водят до мъжки стерилитет, както и защо в голяма част от случаите той е пряко свързан със сексуалния живот на мъжа. Ще бъде разгледана и темата за профилактиката на мъжкото репродуктивно здраве, която се състои в изследване, наречено „спермограма“. При нея се следят показатели като обем, концентрация, подвижност и морфология на сперматозоидите, които показват способността им да доведат до оплождане и развитието на качествен ембрион.

В заключениe д-р Георги Стаменов ще разгледа мъжкия стерилитет от гледната точка на специалиста по репродуктивна медицина.

За да научите повече, заповядайте на 28 май 2016 г. от 11:00 ч. в Конферентната зала на болница за женско здраве „Надежда“.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,975 преглеждания

Comments are closed.