Броят на децата и местата в детските градини най-сетне наравно, обяви кметът на София

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
detska-gradina

За пръв път тази година местата за чакащи деца от 3 до 6 г. и броят на свободните места в детските градини съвпадна, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти.

“В резултат на последователна работа от 2006 г. досега построихме над 80 нови детски градини и разкрихме над 13 700 допълнителни места. Тази година за пръв път местата за чакащи деца от 3 до 6 г. и броя на свободните места съвпадна. В много райони недостиг на места за тази възраст няма, а в останалите продължаваме да строим”, заяви Фандъкова, цитирана от Агенция “Фокус”.

По думите на кмета сега ще се работи по разширение на местата в яслените групи. Тази година започва строителството на 9 нови детски градини, обяви тя.

Освен това по Оперативна програма “Региони в растеж” са разработени проекти за цялостна енергийна ефективност на 26 училища и детски градини, и са планирани ремонти на училищните дворове. “Подготвили сме разширения на Френската езикова гимназия, заедно с изграждане на физкултурен салон, на Първа английска езикова гимназия и на 98-о основно училище в кв. “Надежда”, посочи кметът на София.

Продължава също и програмата за подмяна на отоплителните инсталации на училищата. “Спестяването на разходи за отопление и електроенергия, означава повече пари за образоване. Убедена съм, че по-добрите и сигурни условия в училище действат мотивиращо и за учениците, и за учителите”, каза Фандъкова. Тя изтъкна, че в последните 6 години в учебните заведения са инвестирани над 220 млн. лв.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,645 преглеждания

Comments are closed.