Сурова плодово-кокосова торта с брауни блат
400 ml сурово кокосово мляко
1/4 чаша тръстикова захар
1 банан
За брауни блата:
1/3 чаша орехи
1/3 чаша овесени ядки
2/3 чаша фурми
2 суп. лъж. какао на прах
плодове – свежи или замразени, около 2 чаши
Начин на приготвяне:
Намерете купа, която обвийте с фолио. Ако нямате подходяща, просто използвайте нормална форма за торта. Подредете по краищата на купата или формата избраните плодове.
Сладоледът:
Блендирайте всички съставки, докато се получи еднородна смес. Запълнете купата върху плодовете и замразете за около 3-4 часа.
За брауни блата:
Пулсирайте орехите, овесените ядки и какаото в кухненския робот, докато се получи брашно. Добавете фурмите и продължете да пулсирате, докато се смесят добре. Добавете сместа върху замразения сладолед. Оставете в хладилника за около час. След това внимателно обърнете тортата върху поднос и махнете фолиото – воала! Декорирайте по ваше желание и сервирайте. Оставете леко да се отпусне на стайна температура, преди ядене 🙂
3,015 преглеждания