• No categories

Супа „Солянка“ от Русия

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

solyanka

Наталия Хитрина от Русия е страхотен кулинар. Идва в България през 1992 г. и оттогава приятелите й все се шегуват, че трябва да отвори ресторант. Успява да го направи преди 5 г. – ресторантът се казва Арбат и предлага страхотно разнообразие на автентични руски ястия и напитки. Наталия обича децата и много се тревожи, че все повече майки приготвят вкъщи само лесни и нездравословни неща като пици, спагети и пържени картофки. Тя винаги се опитва да насърчава майките да бъдат креативни и да се грижат за богата и здравословна трапеза вкъщи. Прочетете интервюто на Първите седем с нея тук.

За 8-10 порции

100 г свинско месо

80 г пилешко месо

100 г колбас

100 г бекон

80 г кисели краставички, нарязани на малки кубчета

200 г мариновани гъби, нарязани на по-едро

100 г маслини (без костилки)

1 глава лук, нарязана на ситно

1 червена чушка, нарязана на ситно

1 с.л. доматено пюре

1/2 лимон, нарязан на малки парченца

100 мл олио

Подправки на вкус – копър, магданоз, черен пипер, сол.

Заквасена сметана – по желание

Свинското, пилешкото месо и колбасът се режат на кубчета и се сваряват заедно за 10 мин. Беконът се нарязва на малки кубчета и се запържва в тиган. Когато порозовее, се добавя към супата заедно с мазнината от запръжката. После всички останали продукти се добавят и се варят до готовност. По желание може да се сервира с лъжица заквасена сметана.

Рецептата е част от кампанията „Многообразието е вкусно” на Мулти култи колектив.

multi kulti logo

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,740 преглеждания

Comments are closed.