Сръбска Кухня с Мулти Култи

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

На 10 октомври майстор Даци от любимия на Мулти култи ресторант Котилото (кв. Драгалевци, ул. Крайречна 26) ще ни покаже автентичното лице на сръбската кухня. Апетитна скара на дървени въглища, на която Даци е майстор, е трудно постижима в домашни условия, затова на курса той ще ни научи да приготвяме сръбски вкусотии и на открито, и на тиган, и в печката. Заедно ще приготвим четири ястия – предястие с домати и млечен „хайвер”, два вида ущипци от телешка кайма с беконче и кашкавал, богат вегетариански гювеч на тиган за заети хора и десерт – класически домашен сладкиш с вишни, сервиран с топка сладолед. На богатата трапеза ще се чукнем за здраве със сръбско пиво и сръбска дюлева ракия. Както го правя сърбите!

Начало:. 10 октомври 2016 г.
понеделник от 19:00 до 21:00 ч.

Цена:. 50 лв.

Набраните средствата Мулти Култи използва за благотворителност.

В рамките на кулинарен сезон 2016-2017 ще имате възможност да се насладите на поредица курсове, организирани от Мулти култи. Всеки втори понеделник на месеца очаквайте нов майстор, който ще ни разкрие тайните на автентични кухни и култури от целия свят. Досега сме представяли Доминиканската република, Ирак, Непал, Перу, Ливан, Франция, Сирия, Пакистан, Русия, Индия.

Мулти култи обича хората и кухните на света. От 2011 г. сдружението среща българи с бежанци и мигранти от ЕС и трети страни и им дава възможност пряко да си общуват. Един от любимите им проекти е Мулти култи картата на София, на която представят автентични ресторанти и магазини от целия свят.


_MG_9485

Нови хоризонти в Сръбската кухня ще разкрие:.

Далибор Маринкович, главен готвач в ресторант Котилото

Далибор Маринкович -Даци, е роден в Сърбия, но повече от 10 г. живее и работи в България. В момента е собственик и главен готвач на страхотния сръбски ресторант Котилото (кв. Драгалевци, ул. Крайречна 26), където българи и чужденци идват не само заради популярната сръбска скара на дървени въглища, но и за другите сръбски специалитети.

Даци е много активен и заедно с екипа си всяка година пресъздават легендарния сръбски събор Гуча в ресторанта, като организират специална музикална програма със сръбски оркестър и правят гигантска плескавица на огромна скара на дървени въглища.

Даци не променя рецептите, за да се харесват повече на българския вкус, а следва традицията и автентичността на сръбската кухня. Любимото му ястие от детството е ущипци – кебапчета с кашкавал и бекон, леко пикантни и запечени на скара.

С помощта на Даци, ще приготвим:

Предястие от белени домати с млечен „хайвер”

_MG_9432

Канапе от белени домати на шайби с топка „хайвер” от бяло сирене, цедено кисело мляко и традиционен сръбски каймак, доставен специално за курса от Сърбия…

Ущипци
любимото ястие на Даци от детството

Традициони сръбски кюфтенца от телешка кайма с беконче и кашкавал. Ще има специална версия за обичащите ги лютички.

Вегетариански гювеч на тиган
Вегетарианците от екипа на Мулти култи никога не пропускат да го хапнат в „Котилото”

Богато засищащо ястие от картофи, ориз басмати и много зеленчуци, което се приготвя бързо и лесно не във фурната, а на тиган.

Домашен сръбски кекс с вишни

присъства традиционно на трапезата във всеки сръбски дом

Майстор Даци ще ни разкрие една тънкост, приложима при приготвянето на всякакви плодови сладкиши. Ще го сервираме и с топка сладолед.

***

Какво получавате:

Кулинарно Училище Amuse Bouche използва само висококачествени продукти по време на своите курсове. Всички ястия предвидени в програмата се приготвят от начало до край без използването на полуфабрикати.

В цената от 50 лв. на човек са включени:

Далибор Маринкович – главен готвач на ресторант Котилото;
двама инструктори, които да следят за безопасността на участниците;
всички продукти необходими за приготвянето на ястията;
подробни инструкции, рецепти и съвети за готвене
;
учебната кухня на Кулинарно Училище Amuse Bouche, с всичките й удобства;
престилки, дъски и новоже, за времето на курса;
похапване на приготвените по време на курса вкусотии.

Регистрация и заплащане:

Местата за всички събития и курсове в Amuse Bouche са ограничени.
По време на курсовете не се допуска присъствието на други лица освен курсистите регистрирани и платили си за курса.

Всяка регистрация трябва да бъде с уникален e-mail!

След регистрация, ще получите в пощата си автоматично съобщение от нашата система с всички необходими данни за плащане. Моля заплатете пълната сума или капаро в размер на 50% в рамките на два работни дни.

Възможни начин на плащане: ePay; банков превод; в брой – с предварителна уговорка за дата и час.

В случай, че не получим плащане в рамките на указания срок, ще получите автоматично съобщение от нашата система, с което ще Ви уведомим, че в случай, че не платите, мястото Ви ще бъде преотстъпено на друг желаещ.

В случай, че имате Ваучер за посещение на курс в Кулинарно Училище Amuse Bouche, моля направете регистрация и ни пишете на адрес: contact@amusebouche-bg.com.

multi kulti logo

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,454 преглеждания

Comments are closed.