Сияйна кожа без пигментни петна по всяко време на годината

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Нашата кожа е чувствителна и нежна, но едновременно с това притежава силата да обгръща цялото ни тяло и надеждно да го защитава. Нейните качества й позволяват да устоява на изсушаващия вятър и на слънчевите лъчи, а наред с това и да се самовъзстановява. Кожата освен, че изпълнява защитна роля е и наш верен съюзник през целия ни живот.

model-visual_0

Но също както всеки друг човешки орган и тя се изтощава. Това налага често да й помагаме да възстанови и подсили своя баланс. В такива случаи ни е нужна помощ отвън.

Как да запазим здравето и красотата на кожата си възможно най-дълго?

С отговор на този основен въпрос на помощ идват специалистите от BIODERMA със своите разработки в областта на екобиологията. Като марка на NAOS, BIODERMA поставя именно екобиологията в основата на своите проучвания, чиято основна цел е да запази естествената екосистема на кожата и да подсили естествените й жизнени механизми, чрез които да продължи да функционира правилно.

В днешно време гладкият и равномерен тен е напълно постижим не само за младежката кожа.

С времето по кожата ни се появяват по-тъмни петна, които са естествен резултат от времето. Дерматолозите обикновено ги определят като локални хиперпигментации. Появата им може да бъде свързана с различни фактори – външни и вътрешни. Основната причина се корени в нарушения, свързани с производството на меланин. Хиперпигментацията засяга в еднаква степен както жените, така и мъжете и може да има различни прояви като форма и размер, като засяга всеки тип кожа.

Кои са трите основни типа хиперпигментации?

Хиперпигментацията е три основни вида:

– мелазма – маска на бременността

Тя е характерна за жени в детеродна възраст, но може да се прояви и при мъже. Появата й се обуславя от някои генетични промени в организма, хормонален дисбаланс и слънчева светлина. Характеризира се със симетрични петна, най-често с неправилна форма, но с ясен контур. Най-често засяга лицето и шията.

– лентигиноза – лентиго – соларно и старческо

Най-често този тип хиперпигментация е в резултат сезонно излагане на слънце и чести слънчеви изгаряния в младежките години. Обикновено се засягат най-откритите части на тялото – лице, рамене, ръце. С напредване на възрастта този тип хиперпигментация нараства.

– поствъзпалителна хиперпигментация

Този тип хиперпигментация засяга в еднаква степен жени и мъже от всякаква възраст и с всякакъв тип кожа. Може да се каже, че засяга по-сериозно хората с по-тъмна кожа. Петната обикновено са с неясни очертания и неправилна форма и са в резултат от кожни раздразнения, изгаряния, рани, ухапвания от насекоми и различни козметични и естетически интервенции. Имат пряка връзка с акнето.

Защо меланинът е важен?

Меланинът играе основна роля в определянето на цвета на кожата. Той допринася за тена през лятото, осигурява известна защита срещу ултравиолетовата (UV) радиация, която може да предизвика увреждане и дори рак на кожата.

Как да се справим с хиперпигментациите?

Пигментните петна, които се натрупват по кожата, могат да бъдат трудни за премахване. Съществуват няколко мощни дерматологични терапии за този проблем. Сред най-разпознаваемите и предписвани терапии сa Формулата на Клигман и Хидрохинон. Дерматолозите ограничават продължителността на тези терапии до не повече от два месеца два пъти годишно, заради стреса, който оказват на кожата.

Какво е решението за хиперпигментираната кожа в дългосрочен план?

Gamme-Pigmentbio-BD

BIODERMA ни дава правилният отговор, откривайки идеалния баланс между ефикасност и толерантност, за да осигури на хиперпигментираната кожа допълваща терапия или монотерапия.

Pigmentbio е цялостна дерматологична изсветляваща грижа, която е в състояние да възвърне естественият блясък и младежки вид на кожата. Тя съдържа пълна гама от продукти против тъмни петна и е подходяща за всеки тип кожа с дневна и нощна грижа, включително и за най-деликатните зони.

Интензивен концентрат против пигментации с високотехнологичен витамин С.

BIODERMA_CORRECTEUR-PIGMENTAIRE_PIGMENTBIO-v2

Той съдържа чист витамин С, който заедно с технологията  LUMIREVEAL™ само за осем седмици е в състояние да намали интензитета на хиперпигментацията с до 41%, при това прилаган само веднъж на ден и да засили блясъка на кожата до 87%.

Серията продукти съдържа богата селекция от активни съставки за интензивно третиране на тъмните петна, а технологията LUMIREVEAL™, обогатена с чист витамин С намаляват производството на меланин.

Гликоловата и салициловата киселина имат нежен и щадящ пилинг ефект върху кожата, като същевременно с това подпомагат клетъчното й обновяване.

Витамин Е има антиоксидантно действие и предпазва кожата от видимите признаци на преждевременно стареене на кожата, а витамин РР осигурява дълготрайна хидратация.

Иновативната опаковка на продукта позволява активирането на чистия витамин С непосредствено преди първата му употреба, което оптимизира ефикасността му.

Свежест за кожата в златния й час!

За тази задача на помощ идва Pigmentbio Night renewer. Той регенерира кожата през нощта и спомага тя да има равномерен и сияен тен. Подобрява еластичността й с цели 52%, и я прави 43% по свежа и бляскава.

Pigmentbio Night renewer има двойно действие

По време на естествения процес на обновяване на кожата през нощта, технологията LUMIREVEAL™ действа срещу формирането на тъмни петна. Хексапептид2 регулира производството на колаген, което допринася за по-стегната кожа на сутринта, а нежната сетивна текстура улеснява проникването на активните съставки през цялата нощ, като същевременно стои леко и комфортно върху кожата. Резултатът на сутринта е освежена, сияеща и стегната кожа.

Pigmentbio Night renewer е препоръчително да се нанася вечер, може да се нанесе самостоятелно или след нанасяне на Pigmentbio C-Concentrate.

BIODERMA_NIGHT-RENEWER_PIGMENTBIO

BIODERMA не спира само до тук, а продължава грижата за кожата с първата специализирана грижа за чувствителните зони. Pigmentbio Sensitive areas има грижата да изравни и изсветли тена, дори в най-деликатните зони на тялото.

Продуктът е разработен именно за зоните, в които триенето, епилацията и дрехите създават разлики в тена на кожата (колене, лакти, врат, подмишници, бедра, слабини). Това е специализирана грижа за изсветляване и изравняване тена на кожата. Pigmentbio Sensitive areas действа върху хиперпигментацията и едновременно с това осигурява висока толерантност, така че да може да бъде използван в най-деликатните зони.

Веществата глабридин и ламинария въздействат благотворно върху възпалените участъци, а екстрактът от кафяво водорасло се грижи за успокояване на раздразнението. Пигментациите в тези зони нямат никакъв шанс пред безопасното и безотказно действие на андрографолид и азелаинова киселина.

Pigmentbio Sensitive areas има мигновено действие, абсорбира се лесно и оставя кожата суха и нежна. Ежедневното нанасяне веднъж или два пъти на ден върху засегнатите зони може да се прави дори след непосредствена епилация или бръснене или след почистване с Pigmentbio Foaming Cream.

Pack-Ambiance-Pigmentbio-sensitive-area-BDnew

Pigmentbio Daily care SPF 50+ е следващият диамант в короната на BIODERMA. Той има мигновена ефект върху блясъка на кожата и изсветляването на тена, като осигурява надеждна грижа и дългосрочна защита.

С Pigmentbio Daily care SPF 50+ защитава срещу широкия спектър от UVA и UVB лъчи с помощта на много силни филтри, задължителни при борба с хиперпигментациите и ограничава видимите признаци на преждевременно стареене и осигурява продължителна хидратация.

Нежната перлена текстура придава мигновен блясък на кожата. Препоръчва се дабъде нанасян всяка сутрин върху грижливо почистени лице и шия. Отлична основа за грим.

За постигнете оптимален ефект от грижите за кожата и срещу хиперпигментацията, първата стъпка обаче е старателното почистване на кожата.

За тази цел е Pigmentbio Foaming cream. Това е нежен ексфолиращ и почистващ крем за изсветляване на кожата и може да се използва под душа като ежедневна грижа за хигиената на кожата или като маска. Pigmentbio Foaming Cream подпомага обновяването на клетките на кожата и допринася за гладка и сияйна кожа.

Патентованата комбинация от активни съставки предотвратява тъмните петна. Лимонената киселина в комбинация с микрочастици целулозен ацетат ексфолират нежно , а коко-глюкозид и глицерил олеат подобряват хидратацията.

И накрая идва ред на Pigmentbio H2O. Със своята почистваща и изслетляваща сила и висока толерантност към различните типове кожа има специално значение за хиперпигментираната кожа. Мицеларната вода, вдъхновена от иконичния продукт на BIODERMA Semsibio H2O, е специално създадена да се грижи за сияйна кожа.

Комбинацията от активни съставки предотвратява тъмните петна, а мицелите  премахват грима и замърсяванията, като запазват добрият баланс на кожата.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,574 преглеждания

Comments are closed.