„Първите седем” и „Сиела” стимулират творческото мислене с хубави книги за деца тази неделя в „Перото”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

dummy_1_cover

Списание „Първите седем” и издателство „Сиела” канят малчуганите да поиграят и да спечелят книги в литературен клуб „Перото” на 21 февруари (неделя) от 10:00 до 11:00 часа. Поводът е излизането на втората книга за обичаната от хиляди деца по света мумия – „Мумията Думи и гробницата на Ахнетут” на холандката Тоска Ментен.

Мумията Думи – героят, който завладя детските сърца в Западна Европа, скоро ще радва и българските малчугани с новите си приключения. Подобно на първата книга на Тоска Ментен за Думи, и втората част – „Мумията Думи и златният скарабей”, разгръща богата палитра от теми като приятелството, толерантността към това да си различен, срещата с други култури, история и география. Тоска Ментен е автор на повече от двадесет книги, които омагьосват детската публика с непринудения си хумор и нелепите истории, в които се забъркват нейните герои. Книгите ѝ за мумията Думи (с първата от които – „Мумията Думи и златният скарабей” – холандската писателка дебютира на българската книжна сцена през 2014 г.) са изключително популярни в Белгия и Холандия, където са продадени в над 130 000 копия. Този февруари на български излиза и втората книга на Тоска Ментен за любимата на децата мумия: „Мумията Думи и гробницата на Ахнетут”.

По този повод издателите на Ментен в България – „Сиела”, и сп. „Първите седем” организират специално мероприятие за деца, издържано изцяло в духа на книгата. На 21 февруари (неделя) от 10:00 до 11:00 часа в литературен клуб „Перото” ще се проведе детски конкурс-игра. Освен че ще научат повече за щуротиите на Думи, децата ще имат възможността да се маскират като мумии, а най-красивата мумия ще получи като награда двете книжки за Думи. Заповядайте, за да се насладите на чаша топло сутрешно кафе и непринуден детски смях!

Очаквайте повече информация във фейсбук-събитието ни!

dummy_2_cover

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,435 преглеждания

Comments are closed.