Шоколадови бисквити с цвекло
Има ли по-хубав аромат от този на току-що изпечени домашни бисквитки? Запретнете ръкавите и забъркайте това лесно тесто, за да направите една нетрадиционна рецепта, която включва червено цвекло и шоколад.
Продукти:
- 50 грама масло, меко
- ¼ ч.ч. кафява захар
- 50 гр. кисело мляко
- 1 яйце
- 1 ч.ч. брашно
- ½ ч.ч. ръжено брашно
- 100 гр. черен шоколад, шоколадов чипс
- 1 с.л. какао на прах
- 1 ч.ч. сготвено и настъргано (или пюрирано) червено цвекло – около 140 гр.
Приготвяне:
- Загрейте предварително фурната на 170 градуса.
- Сложете маслото, захарта и киселото мляко в купа и разбийте добре, докато се смесят хубаво съставките. Ще се получи ронлива смес, тъй като маслото в рецептата не е много. Не се притеснявайте, сместта ще се слепи по-добре при добавянето на другите съставки.
- Разбъркайте с останалите съставки, като добавите цвеклото последно.
- Оформете добре бисквитите на малки топчета и ги поставете в тавата за печене.
- Сплескайте бисквитите със задната част на лъжица или с пръсти.
- Печете 12-14 минути.
- Оставете да се охладят.
Тези бисквити са най-вкусни, когато се ядат направо топли от фурната. Сложете ги в добре изолиран съд или метална кутия и ги яжте след няколко дни.
Направа: приблизително 12-14 в зависимост от големината
Предварителна подготовка: 30 мин. (включително времето за сготвяне на цвеклото)
Време за печене: 12- 14 мин.
Рецепта и снимка: childhood101.comю
Вижте още от нашите вкусни рецепти:
Бисквити от киноа и ленено семе
Браунис бисквити с шоколад и ядки
5,360 преглеждания