• No categories

Шоколадови бисквити с цвекло

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

beetroot_choc_biscuits

Има ли по-хубав аромат от този на току-що изпечени домашни бисквитки? Запретнете ръкавите и забъркайте това лесно тесто, за да направите една нетрадиционна рецепта, която включва червено цвекло и шоколад.

 Продукти:

  • 50 грама масло, меко
  • ¼ ч.ч. кафява захар
  • 50 гр. кисело мляко
  • 1 яйце
  • 1 ч.ч. брашно
  • ½ ч.ч. ръжено брашно
  • 100 гр. черен шоколад, шоколадов чипс
  • 1 с.л. какао на прах
  • 1 ч.ч. сготвено и настъргано (или пюрирано) червено цвекло – около 140 гр.

 

Приготвяне:

  1. Загрейте предварително фурната на 170 градуса.
  2. Сложете маслото, захарта и киселото мляко в купа и разбийте добре, докато се смесят хубаво съставките. Ще се получи ронлива смес, тъй като маслото в рецептата не е много. Не се притеснявайте, сместта ще се слепи по-добре при добавянето на другите съставки.
  3. Разбъркайте с останалите съставки, като добавите цвеклото последно.
  4. Оформете добре бисквитите на малки топчета и ги поставете в тавата за печене.
  5. Сплескайте бисквитите със задната част на лъжица или с пръсти.
  6. Печете 12-14 минути.
  7. Оставете да се охладят.

Тези бисквити са най-вкусни, когато се ядат направо топли от фурната. Сложете ги в добре изолиран съд или метална кутия и ги яжте след няколко дни.

Направа: приблизително 12-14 в зависимост от големината
Предварителна подготовка: 30 мин. (включително времето за сготвяне на цвеклото)
Време за печене: 12- 14 мин.

 

Рецепта и снимка: childhood101.comю


Вижте още от нашите вкусни рецепти:

keks%20za%20zakuska  Кейк с круши и сушени череши

quinoa-rosemary-crackers-01  Бисквити от киноа и ленено семе

1.%20brownies%20biskviti  Браунис бисквити с шоколад и ядки

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

5,371 преглеждания

Comments are closed.