Шестгодишно момче събра 250 000 долара за пострадалите от пожарите в Австралия животни

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

malki-koali

Само за десет дни малкият Оуен Коли, шестгодишно момченце от САЩ, Масачузетс, успя да събере огромната сума от 250 000 долара за Австралия.

Детето създава миниатюрни коали от моделин, като за всяка продадена фигурка родителите му правят дарение в полза на пострадалите от горските пожари животни по южното крайбрежие на Австралия.

Изработването на една фигурка отнема на детето около четири минути, а за десет дни от продажбите им са събрани повече от 250 000 долара.

Ето какво разказва майката на малкия Оуен: “Когато Оуен чу за първи път за горските пожари в Австралия, той буквално беше сразен, както повечето от нас. Първото нещо, което той направи беше да нарисува рисунка, на която имаше коала, кенгуру, динго и дъжд. Нарече я “Пожелание за Австралия“. Той обожава животните и от известно време създава най-различни фигурки от моделин. Това негово увлечение ни помогна да измислим фигурката на малка сива коала, която започнахме да предлагаме на близки и приятели срещу символични дарения в полза на засегнатите от пожарите в Австралия райони.”

В личния си Instagram профил родителите публикуват призив към последователите си да участват в събирането на средства, като първоначалната цел е била едва 1000 долара.

Историята  обаче не спира само до тук. Бабата на Оуен публикува благородната инициатива в местния вестник и  така печели симпатиите на местната общност, която също се отзовава с готовност да подкрепи създадената междувременно кампания в GoFundMe, чиято цел е по-амбициозна и е за  5000 долара. След това коалите на Оуен бързо намират обществена популярност в цял свят.

Семейството е благодарно за щедростта и добротата на хората от цял свят, които са се включили в инициативата на малкият Оуен и които с добрите си намерения са показали съпричастност по време на това огромно бедствие не само за Австралия, но и за целия свят.

Семейството вярва, че голямата и истинска промяна е възможна, когато хората се обединяват и действат заедно и силно вярват, че глинената коала, която те продължават да правят ще послужи като напомняне за това всеки ден на всички по целия свят.

източник: Boredpanda
снимка: littleclaykoalas

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,181 преглеждания

Comments are closed.