Пудинг с грис (12+ месеца)
Мляко с грис, грис-халва и всички останали производни на гриса обикновено се подреждат в края на класацията от детски закуски, но тази е малко по-различна и си заслужава усилието. Може би децата ще я харесат, защото а и с нея ще добавите част от задължителното количеството пресни плодове в дневното меню на бебето.
Необходими продукти:
200 мл прясно мляко (ако детето ви не консумира краве, заменете го със соево или друго растително мляко)
10 гр. грис
15 гр. захар
15 гр. масло
едно яйце
Смесете млякото и 100 мл вода и кипнете на котлона, добавете захарта и при постоянно бъркане и с поръсване гриса.
Варете на умерен до тих огън до сгъстяване, добавете маслото и след като се охлади кашата, добавете и разбитото яйце.
Изсипете сместа в намазани с масло силиконови или тефлонови формички, подредете ги в тавичка с топла вода и печете пудинга 30-35 минути в предварително загрята фурна до 160 градуса.
Преди сервиране извадете пудинга от формичките и поднесете с пресен плодов дресинг или пюре от любимите на детето плодове – ябълки, круши, пъпеш, горски плодове – малини, къпини, боровинки(след пасирането отделете семчиците).
6,744 преглеждания