Първото бебе на приятелка!? Сякаш и аз изведнъж станах родител…

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Lupilu-LIDL-P7

Сигурно сте установили, че времето тече с доста бързи темпове. Днес си на 18, а в следващия миг… Така и аз. В един момент си част от компания, събрала се в първата седмица на първи курс в университета,  ходиш по равно на лекции и купони, планираш ваканции на парти дестинации и мислиш най-вече за себе си. Сега обаче е различно. Неусетно от студент се превръщаш в работещ и почти сериозен млад човек. Приятелите откриват половинките си и от самостоятелни единици се превръщат в семейство. А после като че от небето се появява и първото бебе в компанията. Това на най-добрата ти приятелка.

Аз, естествено, ужасно много се радвам и съпреживявам всяка емоция. Чувствам се сякаш и аз съм родител. Вече не си говорим къде ще ходим на море и кое е най-вървежното заведение в града. Темите са доста по-тривиални. Защо бебетата повръщат след хранене? Защо пелените на седмица струват колкото маркова дамска чанта? Може ли човек да се наспи за 20 минути? Как се случва така, че точно когато е на повивалника, бебето решава да се изпишка на фонтан в лицето ти и върху току що сменения калъф? Колко пъти на ден е допустимо да се пуска пералнята? Има ли начин нещата да се случват по-лесно?!

Всъщност, дори да нямаш дете, темата ти става близка, когато хората около теб говорят постоянно за това. Да, на моменти може да се отегчиш, но след като си дадеш сметка, че един ден това те чака и теб, ставаш някак по-благосклонен и търпелив. А в някои случаи се опитваш и да помогнеш (нищо, че още не си се сдобил с дете и си заклеймен като неразбиращ нищо, ама нищо от бебешките перипетии).

Така един ден, купувайки си обяд за офиса от Lidl, попаднах на цял с щанд с разни бебешки истории. Оказа се, че имат собствена марка продукти за бебето – Lupilu. Пелени, мокри кърпички, даже прах за пране и козметика имаше. И био пюрета. Награбих каквото ми се стори подходящо за новородения господар и доволно се усмихнах, когато си представих физиономията на Жени. Най-горда се почувствах от еднократните подложки за повиване, които взех. Само си представете колко ток, вода, препарат и нерви ще спести младата майка.  Ако ви кажа, че се развълнувах, няма да излъжа.

В началото, естествено, имаше недоверие, бърчене на вежди и недоумение как съм дала толкова малко пари, пък съм взела толкова неща. Всичко обаче се смекчи, когато Жени прочете, че всички продукти се препоръчват от Българската педиатрична асоциация, а пък пелените са тествани в Германия. Явно това е важно за новоизлюпените родители.

И така и аз понаучих нещо за отглеждането на дете, а за моето собствено ще знам откъде да пазарувам.

От 13 август Lidl предлага специална оферта на пелени, хигиенни продукти, био храни и дрешки.

Lupilu-LIDL-P7-2

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,116 преглеждания

Comments are closed.