Може ли вашето дете да носи боси обувки през зимата?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

barefootyshoes1_600

ДА! А най-лесното обяснение е фактът, че босите обувки стават все по-популярни сред възрастните и децата. Все пак децата са тези, за които трябва да се погрижим най-много. Детското стъпало се развива непрекъснато до 14-годишна възраст. Ако затворите стъпалото на детето си в тесни обувки с твърд ток, то няма да се развие правилно. В този случай поговорката „по-малкото е повече“ има най-добро приложение. Колкото по-малко обувките пречат на развитието на краката, толкова по-добре. Особено през зимата!

В  контекста на казаното по-горе бихме искали да ви представим две колекции боси зимни ботуши на Румънската марка Tikki и Полската Magical shoes , които смятаме за най-подходящи през  зимния период.

Колекция Beetle (Tikki). С всички предимства на босите обувки: максимална гъвкавост, оптимално пространство за пръстите, проектирани да следват естествената форма на крака, безопасно развитие на мускулите на краката  и със страхотни характеристики:

  • водоотблъскващ велур за дъжд или сняг
  • прекрасен дизайн
  • красива цветова палитра
  • уютно топла овча вълна отвътре.
  • Изключително леки , с тегло около 320гр.

Търсите първите, здрави зимни обувки за вашето малко ангелче? Или може би вашият ортопед или физиотерапевт би препоръчал да се отървете от твърдите, тесни и обездвижващи обувки? Ако е така, моделът Beetle притежава всички характеристики на здравите зимни детски боси обувки, които няма да повлияят негативно на развитието на детското стъпало. Ботушките следват фундаменталните принципи на босите обувки, а именно :

  • С формата на крака. Идваме на този свят с красиви ветрилообразни стъпала и пръсти. Изборът на обувки, които следват естествените извивки на стъпалото, им позволява да продължат да изглеждат по този начин! Но по-важното е, че им позволява да продължат да функционират. Краката ни придобиват формата на обувките, в които се намират. Така че, ако прекарвате по-голямата част от времето си в изкривени заострени обувки, краката ви ще започнат да изглеждат по същия начин, което в крайна сметка може да доведе до деформации на пръстите на краката.
  • Гъвкави. Краката са гъвкави; обувките също трябва да бъдат. Твърдите обувки не позволяват на сложните мускули на стъпалото да развиват своята еластичност. Босите обувки позволяват на тези мускули да останат здрави и еластични, като проправят пътя за стабилност през целия живот. Когато обхватът на движение в краката ви не се използва редовно, резултатът е ограничена подвижност, последвана от болка.
  • Без поддръжка на свода. За да могат краката ви да си вършат работата, те не могат да се притесняват от падане на обувката. Джапанките и неподходящите обувки ви карат да хванете пръстите на краката си и да ударите петата си, за да ги предпазите от полет. Краката просто не могат да се движат ефективно в обувка, която се плъзга наоколо, което води до изкривяване на цялата стойка на тялото.

takin_600_811

Колекция Takin (Magical shoes). Комфортът е най-важен и затова колекцията Takin прави всичко възможно да се погрижи за детски крачета. Вътре няма дразнещи шевове. Цялата конструкция е създадена така, че краката да не се притискат или прищипват. Пухкавата вълнена подплата кара краката да се чувстват сякаш са гушнати с меко одеяло. Широката кутия за пръсти позволява на краката на детето да се чувстват удобно дори в зимни обувки.

Всички варианти на колекцията Такин са изработени от естествена телешка кожа. Кожата поддържа обувките естествено защитени от сняг и влага. Вътре има вълнена подплата, свързана с хидрофобна мембрана, благодарение на която обувките са още по-добре защитени. Подметката Magical Rubber предпазва детето от подхлъзване, осигурява необходимото сцепление и е много гъвкава. Има цип от вътрешната страна на горната част, за да може бързо да се обуят на детето.

Този материал ни беше предоставен от: barefootyshoeslogo_150_32 Barefootyshoes LTD / “Беърфут Шуус” ЕООД София , Разсадника улица Рибен Буквар 61 тел : 0898384392 email : barefootyshoes@gmail.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Находка

13,778 преглеждания

Comments are closed.