Пролетна зеленчукова супа с песто
Супа като за корица от кулинарно списание, но много по-лесна за приготвяне.
Необходими продукти:
– 2 стръка зелен лук, измит и нарязан на кубчета
– 100 гр зелен фасул, нарязан по дължина
– 1 голяма тиквичка, нарязана на кубчета
– 3 домата, не много големи, без семките и нарязани на кубчета
– 400 гр бял боб от консерва
– 1.2 л горещ зеленчуков бульон
– 1 с.л. зехтин
– 1 топка фиде (около 35 гр.)
За пестото:
– 25 гр. пресен босилек
– 1 скилидка чесън
– 3-4 с.л. зехтин
– 25 гр. настърган пармезан
– 25 гр. слънчогледови семки
Начин на приготвяне:
1. Загрейте мазнината и задушете лука, докато омекне. Добавете зеления фасул и тиквичката и изсипете бульона. Опитайте и ако се налага, доовкусете със сол. Покрийте с капак и оставете да къкри около 10 минути (докато се сготви фасула).
2. Междувременно направете пестото. Сложете босилека, чесъна, ядките, зехтина, пармезана и сол на вкус в кухненски робот или пасатор и разбийте, до получаването на гладка смес.
3. Добавете доматите, боба и фидето към супата и оставете да се готви още около 5 минути.
4. Добавете половината от пестото в тенджерата и разбъркайте. При сервиране слагайте по малко песто отгоре във всяка купичка. Хапнете си супата с препечени филийки или сухар.
Още от нашите рецепти:
2,328 преглеждания