Пролет е!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

пролет, бебе, цветя, зимен сън, дете, пролетта, сезон, сетива

Всичко е зелено, дърветата са разцъфнали и се протягат след зимния сън. Цветовете надничат изпод зелените листа. Птичките пеят и се събират, за да си правят гнезда. Всичко това пробужда ново чувство на удивление в детето ви. То започва да открива нови и нови неща, които пролетта предлага.

Сред природата родителите и децата се научават да наблюдават и усещат всичко по друг начин, както и да оценяват малките радости. Изпитвали сте удоволствие, когато ръцете ви са мръсни, а краката – мокри, нали? Или по-скоро не удоволствие, а чувство на свобода. Не лишавайте детето от това.

Намерете си някое местенце сред природата за вас и вашето бебе, където можете да седнете и да наблюдавате. Отпуснете се и се огледайте наоколо – пролетта е навсякъде – в цветята, пъпките на дърветата, стръкчетата трева. Вижте как земята се приготвя за едно ново начало.

Опитайте се да покажете на вашия мъник колко приятен сезон е пролетта – събуйте се, събуйте и вашето дете и почувствайте как тревичката ви гъделичка по босите крака. Протегнете се към небето и вдишайте от хубавия свеж въздух.

Дори дъждът може да бъде приятен – просто се заслушайте в падащите капки вода – Е, как се чувствате?

Когато децата играят навън сред природата отварят сетивата си, нещо, което не могат да направят пред екрана.   

Игрите на свеж въздух подобряват координацията, моториката, развитието на въображението и способността за концентрация при децата, това също така учи децата на социално поведение.


  Пролетни игри

   Детски игри с вода

   Игри на открито за цялото семейство

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Игри

4,362 преглеждания

Comments are closed.