• No categories

Постно за Гергьовден

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

постно, агнешко без агне, рецепта агне, агне, ресторант кринг, Гергьовско агне, Гергьовден

400 г   Сайтан Чикън (2 пакета х 200 г) – може да го купите от диетичните  магазини

соев сос естествено ферментирал или тъмен  (на вкус)

30 г     олио

Може да се използват различни подправки по избор като например: черен пипер, мащерка и т.н.

 

За гарнитурата:

160 г   пресни гъби  ( 4 бр. средно големи )

80 г     пресен лук ( 4 стръка )

1ч.л.    джоджен

сол на вкус

500 г   сварен ориз (180-250г. суров ориз)

олио или друга растителна мазнина ( може кокосова )

Салатата е класическа:

Зелена салата, пресен лук и репички

Можете да я разнообразите с настърган морков или някое пролетно растение като дивия чесън.

Начин на приготвяне:

В нагорещен тиган с мазнината поставяме нарязаните гъби и пресния лук. След 2-3 мин. добавяме джоджена и ориза. Разбъркваме добре и оставяме за 1-2 мин. на котлона.

Приготвянето на сайтана не изисква много време.

Може парчетата да са цели или предварително да го накъсаме на хапки. Поставяме го в нагорещен тиган.  След около 2-3 мин. добавяме соевия сос и други подправки, ако искаме. Разбъркваме и държим на котлона още 2-3 мин. Сайтана трябва да остане сочен затова е добре, ако слагаме по-малко соев сос да добавим някакъв зеленчуков бульон или малко вода.

За аранжирането на чинията използвайте въображението си.

Приятен апетит!

 

Предоставена от ресторант Кринг

www.restaurant.kring.bg

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,512 преглеждания

Comments are closed.