Игри на открито за цялото семейство

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Повечето деца обожават да играят навън, но понякога имат нужда от свежи идеи и компанията на мама и татко, за да бъде играта наистина забавна. Тъй като пролетта е идеален сезон за тази цел, предлагаме ви няколко изпитани и много забавни занимания, които да практикувате с детето си навън, дори когато сте само в семеен кръг, без други деца.


Надбягване с чували

Това е много лесна и приятна за изпълнение игра.

Ще ви е нужно: Няколко големи платнени торби или чували.

Стъпете в чувалите и с двата крака. Нека някой наблюдава участниците и следи кой ще бъде победител. Начертайте финална линия. Победител е този, който я прекрачи пръв, подскачайки в чувала.


Ловене на пеперуди и бръмбари

Ще ви е нужно: Мрежа за лов на насекоми, буркан.

Излезте сред природата – в някоя градинка, парк, планина. С помощта на мрежата хванете пеперуда или друго насекомо, което е интересно на детето. Ако хванете бръмбар, можете да го затворите в буркан  и да го наблюдавате и храните. Не забравяйте да пробиете на капака му дупки, през които да влиза въздух. След като детето изгуби интерес, пуснете насекомото обратно в природата.


Рисуване с облаци

Не може поне веднъж да не сте обръщали случайно поглед към небето и с учудване и възторг да сте установявали, че облаците над вас образуват интересни фигури. Покажете ги на детето си. Направете състезание, в което победител да е този, който намери най-много различни облачни фигури. Проявете въображение.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Игри

21,921 преглеждания

Comments are closed.