Ползите от млякото за диетата на всяка жена

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

polzi-ot-mlqkoto

Не е никак случайно, че Клеопатра е взимала редовно своята вана с мляко. Наред с ползите за красотата, прясното мляко е от съществена важност за поддържането на добър тонус и идеално тегло.

Доказано е, че прясното мляко помага за отслабването. Редовната употреба на обезмаслено прясно мляко, най-малко по 1 чаша на ден, може да спомогне за изгарянето на излишните мазнини, натрупани в областта на корема и ханша – зони, особено критични за жените. Това е така, защото калцият спомагат за изгарянето на мазнините и по този начин подпомага отслабването.

Калцият и витамин D, които се съдържат в млякото намаляват риска от рак на гърдата, поради, което е добре в диетата на всяка жена да присъства прясно мляко. Интересен факт е, че то е и един от факторите, които намаляват вероятността от развитие на захарен диабет тип 2. Прясното мляко оказва благотворно влияние на върху сърдечно-съдовата система и сърцето.

Диетата на всяка жена трябва да съдържа прясно мляко, защото то е надежден и сигурен съюзник за преодоляването на редица негативни усещания по време на „онези дни“, когато сме в плен на ПМС. Две чаши нискомаслено прясно мляко през тези дни е в състояние да намали тревожните симптоми няколко пъти.

За жените, които са решили скоро да имат наследник е добре да включат в диетата си прясно мляко, тъй като това ще гарантира безпогрешната овулация.

През периода на кърмене, всяка майка има нужда от допълнително количество течности. Добре би било част от тях да са под формата на прясно мляко. Протеините в него ще подпомогне лактацията и ще подобрят качествата на кърмата. Млякото, което кърмещите жени трябва да приемат е добре да е пълномаслено – поне по 1 чаша дневно.

Диетата на всяка жена е добре да съдържа прясно мляко, защото витамини А и D, както и млечните киселини хидратират отлично кожата, правят я нежна, гладка и млада.

Vereia-Ca_k

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,439 преглеждания

Comments are closed.